Fotobok Square XL – mått

När du ska lägga upp bokomslaget och insidorna, ber vi dig utgå ifrån måtten i tabellen nedanför. Välj en upplösning på 300 dpi.

Alla mått är angivna i bredd x höjd:

 

Läs mer om Square XL

 

Arbetsmallar:

Arbetsmallar: För att underlätta uppläggningen av sidorna, har vi sammanställt arbetsmallar, som
både innehåller viktig information och visar omslagets och boksidornas exakta mått:

Mallar för Photoshop:

Fotobok Square XL, omslag
Fotobok Square XL, vänster insida
Fotobok Square XL, höger insida
Fotobok Square XL, dubbelsida

Högerklicka på respektive mall, för att spara ner på datorn och öppna sedan i designprogrammet.

 

OBS!

  • Alla sidor är utfallande, vilket betyder att 3 mm i varje sidas utkant kommer att försvinna vid beskärning av boken. På en vänstersida skärs alltså 3 mm bort på den vänstra ytterkanten och även i övre och undre ytterkant. En högersida beskärs i höger, övre och undre ytterkant. Innerkanten av sidorna (där boken binds) beskärs inte.
  • Delar av omslaget viks runt kanten, vilket innebär att 16 mm i varje ytterkant av omslaget inte kommer att vara synliga.
  • Den överskjutande del av papper som behövs på insidornas innerkant, för att kunna binda boken Square XL, lägger vi till vid produktion. Det är alltså inget som du behöver tänka på.
  • Mycket viktigt: Square XLs omslag kan på grund av sin storlek inte tryckas på en normal digitaltryckmaskin, utan den trycks i en plotter. En plotter uppnår dock inte ett lika fint tryckresultat som våra digitaltryckmaskiner. Använd därför inte bilder med alltför detaljerade motiv.