Fotobok GIANT – mått

När du ska lägga upp bokomslaget och insidorna, ber vi dig utgå ifrån måtten i tabellen nedanför. Välj en upplösning på 300 dpi.

Alla mått är angivna i bredd x höjd:

 

Läs mer om GIANT

 

Arbetsmallar:

Arbetsmallar: För att underlätta uppläggningen av sidorna, har vi sammanställt arbetsmallar, som
både innehåller viktig information och visar omslagets och boksidornas exakta mått:

Mallar för Photoshop:

Fotobok GIANT, omslag
Fotobok GIANT, vänster insida
Fotobok GIANT, höger insida
Fotobok GIANT, dubbelsida

Mall för Indesign

Högerklicka på respektive mall, för att spara ner på datorn och öppna sedan i designprogrammet.

 

OBS!

  • Alla sidor är utfallande, vilket betyder att 3 mm i varje sidas utkant kommer att försvinna vid beskärning av boken. På en vänstersida skärs alltså 3 mm bort på den vänstra ytterkanten och även i övre och undre ytterkant. En högersida beskärs i höger, övre och undre ytterkant. Innerkanten av sidorna (där boken binds) beskärs inte.
  • Delar av omslaget viks runt kanten, vilket innebär att 16 mm i varje ytterkant av omslaget inte kommer att vara synliga.
  • Den överskjutande del av papper som behövs på insidornas innerkant, för att kunna binda boken GIANT, lägger vi till vid produktion. Det är alltså inget som du behöver tänka på.
  • Mycket viktigt: GIANTs omslag kan på grund av sin storlek inte tryckas på en normal digitaltryckmaskin, utan den trycks i en plotter. En plotter uppnår dock inte ett lika fint tryckresultat som våra digitaltryckmaskiner. Använd därför inte bilder med alltför detaljerade motiv.